maanantai 2. syyskuuta 2013

Raskauskiloista

Seisoin tänään R-kioskilla haavi auki tuijottaen pirtsakan näköistä Fit -lehden kantta. En uskonut näkemääni, piti oikein mennä uudestaan läheltä katsomaan:

Toki on taas se vuodenaikojen vaihtuminen käsillä, kun pitää aloittaa uusi elämä. Se on jo niin blaah, etten mä siitä ole moksiskaan. Mutta: "Odottajan muistilista, näin vältät raskauskilot".  Ajoin siitä ärrältä töihin, ja aloin miettiä, että voisko kyseessä olla joku trolli? Että siellä lehdessä lukisikin oikeasti, että haloo, ei raskauskiloja voi välttää, älä stressaa. Harmittaa siis vähän, etten lehteä ostanut. Onko joku lukenut?

Raskauskiloja ei KUULU välttää. Pelkästään lapsi, istukka ja se vesi, missä sikiö uiskentelee, painavat jotain alle 10 kiloa. Plus, että kun baby tulee ulos, se tarvitsee äidin kehon erittämää, erittäin rasvapitoista ravintoa. Ei sitä mistään suonikkaasta hauiksesta irtoa. Sille, että keho pyrkii raskausaikana keräämään rasvaa itseensä, on SYY! Se on luonnonlaki, biologiaa, väitti kiinteytysjumppalehti sitten mitä tahansa.

Koko raskausajan mullekin kilvan kerrottiin, kuinka "kamalan hoikka sä oot" ja "eihän susta yhtään huomaa". Juu kiva kiitti, mutta onko se jotenkin tärkeää ja arvokasta? Ja sitten 5 kuukaudessa synnytyksen jälkeen pudotin 18 kiloa ja kuinka suuri sankari mä sitten olin!! "Eihän suhun ole jäänyt mitään!" Myöhemmin olen miettinyt, että mikä ihmeen kiire mulla oli tulla maailman laihimmaksi? Tekikö se musta onnellisemman? Ei.

Toki on raskauskiloja ja "raskauskiloja". "Raskauskilot" eivät johdu raskaudesta, vaan samasta mistä kaikki ylimääräiset kilot. Raskautta ei voi enää syyttää silloin kun lapsi esim. osaa lukea. :)

Mutta kaikki olevat ja tulevat äidit, raskauskilojen välttäminen ei ole tavoiteltavaa. Raskausaikana on vielä entistäkin tärkeämpää syödä terveellisesti ja riittävästi, liikkua sopivasti ja nukkua paljon! Tuossa lehden kannessa on yksi otsikko, jonka pitäisi herättää oikean suuntaisia ajatuksia. Anna Virmajoki syö 10 kertaa päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti