keskiviikko 8. elokuuta 2012

Ei ES:lle ja muille myrkyille

Nyt on taas pakko avautua. Sattumalta käyn usein lähiruokakaupassa iltapäivällä kahden ja viiden välillä. Poikkeuksetta mun edellä tai takana kassalla on yläasteikäisiä poikia ja joka kerta ostokset on samat: energiajuomaa ja karkkia. Ja joka kerta sisäinen etusormi nousee hosumaan ja tekisi mieli pitää sälleille luento.


Tänään oli oikein kiukutuksen multihuipentuma. Mopopojalla oli LITRAN pullo tätä:




ja kolmensadan gramman karkkipussi. Miksi? Rahaa meni vitonen ja risat, pelkkään pahaan oloon. En kestä ihmeruokavalioita, karsimista ja kieltämistä. Vielä enemmän harmittaa se, että teinien keskuudessa syödään ja ennen kaikkea juodaan roskaa päivittäin. Missä vaiheessa normaalista ruoasta tuli niin vaikea juttu? Aamupuuro, lounaaksi puoli lautasellista kasviksia, siihen lihaa ja perunaa, välipalaksi voileipä ja hedelmä, päivälliseksi sama kuin lounas ja illalla jotain fiksua iltapalaa, siinä yksinkertainen vastaus aika moneen ongelmaan. Missä kohtaa alettiin tarvita päivittäin muroja, keksejä, mikropizzoja ja -hampurilaisia? Ja mihin nuori ihminen tarvitsee energiajuomaa? Jos nukkuu öisin ja syö normaalisti, pitäisi murkkupojan pursuilla ylimääräistä energiaa mun laskujen mukaan.




Hatunnosto niille kauppiaille, jotka edes yrittävät suojella muksuja tauriinitärinältä. :) Mun mielestä 18 olis ihan sopiva ikäraja, ihan lakisääteisesti. Mur, olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti