perjantai 1. kesäkuuta 2012

Hoito päivässä

Lomalla pitää rentoutua ja tehdä kaikkea kivaa. Sitä ei pidä aikatauluttaa mihinkään ikkunoitten pesemiseen tai opiskeluun tms. hyödylliseen. Oli parit käyttämättömät lahjakortit, kasvohoitoa ja akupunktiota. Aloitin eilen kasvohoidolla, Phytomerin merimudat naamalla oli kiva ottaa päiväunet. :) Vähän nolotti, kun kosmetologineiti hieroi niskaa, epäkkäät oli aika pahat... Niinku jotain sepeliä olis ollu ihon alla, vähän ehkä jotain tukkoisuuttaa siellä.

Tänään sitten aamutreenin jälkeen ajelin Jaanan piikitettäväksi tänne. Alaselkä on kipuillut jo yli kaksi kuukautta, enkä ole oikeastaan asialle tehnyt muuta, kuin vältellyt kipua ja foam rollaillut selkää auki. Aku-neulat on auttaneet ennenkin, tämä oli ehkä neljäs tai viides kerta, kun sain neuloja selkään ja niskaan. Tykkään ihan hirveästi!


Vastaanotto on ihanassa pihapiirissä, vanhassa puutalossa. Hoitohuoneessa on tosi lämmin ja maalaismaisemassa on niin hiljaista, ettei mitään valaitten laulua tarvi taustalle. Mun lihakset tyypillisesti menee jumiutuessaan vähän tunnottomiksi ja kun kipukynnys on tosi korkea, en useinkaan saa hieronnasta ihan huippu tehokasta fiilistä. Akupunktio sen sijaan toimii joka kerta! Heti, kun neulat uppoavat kohteeseen, lähtee lämmin aalto johonkin suuntaan, tänään ristiselästä jalkoihin ja hartioista käsiin. Kun epäkkäisiin työnnetään neulat, tuntuu että hartiat on hoidon jälkeen 5 senttiä alempana. Lihakset on kipeämmät ja väsyneemmät kuin kunnon hieronnan jälkeen.

Neulathan ei oikeastaan edes tunnu, aina. Joskus jossain ongelma-alueella sattuu ihan samperisti koko hoidon ajan, esim tänään juuri vasen hartia ja olkavarsi ilmoitteli koko hoidon ajan aika äänekkäästi. Kyselinkin sitten, miten syvällä ne neulat itseasiassa on, kun sitä ei mitenkään voi tuntea eikä selkäpuolelle näe. 1-1,5cm oli vastaus, eli kyllä., ihan sinne lihaksen hermopäätteisiin ne ujutetaan. :D Ilmankos pistää välillä vähän sätkimään.. Mutta oikeasti, todella rentouttava kokemus se on joka kerta. Nukahdan tietenkin myös sinne!

Treenin ja hoidon jälkeen Kuohun mahtava salaattilounas ja vähän remppahommia, kivaa viikonloppua ja onnea valmistuneille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti