keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Back on track

Hei mulla on uus puhelin, ihan oikea iphone! Ei enää säröistä näyttöä eikä puheluita shuffle-valinnoilla... Ja aifounilla voi ottaa kuviakin:


Mun mielestä on vähän noloa ottaa kuvia peilin kautta, ja varsinkin selkään tähtääminen on aika haastavaa. :D Mutta kun muutkin niin minäkin vähän, hih. Nyt on muutama viikko erilaista treeniä takana. Talvella ja keväällä treenasin aika paljon voimaa, isoilla painoilla maastavetoa ja erilaisia kyykkyjä pienillä toistoilla ja sitten lisäksi kaikkea hauskaa, cross-training, tanssit, zumbat, juoksu, kahvakuulailu jne. Nyt sitten kesäkuulla huvikseen kinusin uuden saliohjelman.

Treenimäärä on viikkotasolla pienentynyt jonkun verran, ja painottunut bodaamiseen. Tavoitteena on se, että hyvin toimiva ja ihan vahvakin kroppa alkaisi myös näyttää vähän sporttisemmalta. :) Ja ennen kaikkea saada vähän vaihtelua, plus vielä helpotusta selkävaivaan.


Alaselkäongelmien takia pitää vähän soveltaa perus jumppajuttuja: teen jalkaprässin yhdellä jalalla, maastavedon kuulia painoina käyttäen yhdellä jalalla ja sitten koitan panostaa keskivartalon voimaan. Kyykyt vaihdoin etukyykkyihin, ja koko ajan pitää olla tarkkana että selkä tulee lämmiteltyä kunnolla. Niinä päivinä, kun selkä tuntuu ihan mahdottomalta, keskityn sitten yläkroppaan ja selän huoltamiseen venytellen ja foam rollaillen. Pitää ehkä mennä taas pian myös akupunktoitavaksi. Mulla on ollut selän kanssa ongelmia ihan teinivuosista asti, ja lepo on sille ihan myrkkyä. Varsinaista vikaa siellä ei ole, yliliikkuvuutta vaan ja sitten lihaskiristyksiä. On ihan mahtavaa, että salilla on ammattilaisia, jotka osaa neuvoa ja auttaa löytämään sopivia sovelluksia ja variaatioita.

Mutta niin, bodaaminen on ihan kivaa. Täsmätreenillä lihakset alkaa erottua vähitellen. :) Huono puoli on se, että kun eilen menin mukaan Energanzan koreo-tunnille, oli vähän hunks-fiilis... aika äkkiä sitä saa itsensä tukkoon ja kankeaksi. :D Tanssimista ei siis sovi unohtaa. Ihanaa kun on lämmin ja ihan kohta loma, jee!

4 kommenttia: