maanantai 15. huhtikuuta 2013

Aamun ukemi-intervalli

Pettävällä jäällä.. Noniin, terveisiä aamulenkiltä. Heräsin, mietin hetken että miksi kun sais nukkuakin. Sitten nousin kuitenkin, join vähän vettä, vedin topparytkyt niskaan ja koiralle kokovartalokura-asun ja lähdettiin lenkille 6.12.

Kotipihasta kun pääsin puhtaaksi lakaistulle pyörätielle, mun hifi-lenkkarit rullas kauniisti mustalla jäällä alta pois ja iskin ensimmäistä kertaa kyynärpään ja persuksen asfalttiin. Piti 100 metrin sisään tehdä se vielä toisen kerran, ennen kuin uskoin, että harjusta valuvat sulamisvedet on tähän aikaan vielä jäässä.


Musta on hauska tehdä huomioita, ketä liikkuu mihinkin aikaan ulkona. Mä olen aika harvoin ihan noin aikaisin kunnolla liikkeellä, ja kun seiskan jälkeen on lähinnä työmatkapyöräilijät ja pikkukoirien pissittäjät vastassa, nyt oli muitakin "aamuaeroobisella" reipastelijoita ja sitten isompien koirien ulkoiluttajat. Ja tietysti bussijuoksijat, niitä on aika. Eli ne, ketkä ottaa spurtin kun näkee linja-auton lähestyvän. :)

Reipas kävelylenkki ei tuntuisi urheilulta, ellei mukana olisi parin minuutin sykettä nostattava hikiosuus, eli Pispalan portaat. Lauantaina vedin ne eka kertaa juosten, tänään ihan vaan kävellen, mutta hiki irtos untuvatakissa hienosti.


Vitsailin vähän tuossa aiemmin mun Shaky dietista, mutta ihan oikeasti meneillään on pieni kesäkevennys. Syön aika siivosti kokonaisuutena aina, sokeria luukun ottamatta. Sitten kun päätän, että nyt napataan vitonen pois ja aletaan kesälaihaksi, niin se ei ole kovin vaikeeta. Vähennän punttia, lisään lenkkiä ja syön vähemmän. Selviytyjät osoittaa aika hyvin sen, että jos haluaa vaan laihtua, vähemmän syöminen on oikein tehokas tapa. Eri asia on sitten, jos samaan aikaan haluaa myös saada lisää voimaa ja lihasta, silloin se ei toimi. Eikä sitä voi jatkaa kovin kauaa, muuten käy huonosti ja ajautuu salamannopeasti jojo-kierteeseen.

Kun mies oli muitten gurujen kanssa viikonlopun Vierumäellä painnonnosto-ohjaajakurssilla, mä viihdytin itseäni seuraamalla langat kuumina Fitness Classic 2013-kisaa kulttuuritalolta. Ois ollu hienoa päästä paikan päälle, mutta tajusin suunnilleen keskiviikkona, että hei mulla on täysin vapaa viikonloppu. Oikein home alone-viikonloppu. Fitness-maailma on mielenkiintoinen ja viihdyttävä, ja tulin hurjan iloiseksi parin "rookien" menestyksestä. Ja sitten alkaakin se jälkipeli, tuomarien arvostelu ja sympatian hakeminen niitten osalta, jotka kokivat vääryyden eivätkä menestyneet. :) Tulee elävästi mieleen koiranäyttelyt.

Tämä eukko tähtää lavoille taas huomenna, viikonloppu on reenattu pelkästään ulkona. Alkaa levytangot ja kuormalavat kutsua, tosin survivor-kuurin takia voimatasot hetkellisesti saattaa hiipua, eletään sen kanssa. Liikunnallista viikkoa tyypit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti