keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Cross training -inspistä, raakasuklaata ja lihamureke

Kuinka kekseliäs otsikko? Saan ehkä jonkun journalistipalkinnon tästä. Mutta en nyt jaksa jokaisesta tehdä omaa postausta, tällaisia tänään! :)

Jotaki jumppajuttuja teki kuntotehtailija Eerikkilän Urheiluopistolle tuossa talvemmalla. Nyt julkistettuna, tässä linkki virtuaalilehteen:

http://www.eerikkila.fi/filebank/1641-vapaapotku_0113.html

Meidät ja cross trainingia löytyy sivuilta 10-11. Mä oon aina vähän sitä mieltä, että itte kirjottaisin paremmin, mutta tällä kertaa tein vain mitä käskettiin plus otin kuvia. Oikein hyvä siitä tuli.

Sain tänään viimein pitkästä aikaa aikaiseksi tehdä raakasuklaata. Macalla terästettynä ja huolella maustettuna onnistui kyllä oikein hienosti.



Välineet on muuten Ikeasta, tämä haudutusosa on ihan lyömätön suklaamassan tekemiseen! Asettuu jämäkästi vesihauteen päälle ja kaatonokasta on näppärä kaataa muotteihin. Eikä teräksestä liukene mitään muovijuttuja, vaikka vähän kuumenis liikaakin.

Olen tehnyt tosi paljon erilaisia versioita, suklaa jos mikä on makuasia. Lakritsijuurta täytyy vielä saada, ja ehkä minttuöljyä. Tänään maustoin kanelilla, vuoristohunajalla ja pikkasen meni vaahterasiirappiakin. Ja suolaa ei saa ikinä unohtaa! Cayenne ja chili toimii myös hyvin.


Silikonimuoteista on näppärä napsauttaa hyytyneet palat irti, mutta oman trail-mixillä terästetyn osuuden tein kyllä ihan folion päälle lautaselle. Tulee sellanen ohkanen levy, ehkä vielä parempi! :)


Siinä koko kasa, ei pidä sekoittaa terveellisyyttä keveyteen. Raakasuklaa on todella stydiä kamaa, lähes pelkkää rasvaa. Toki ihan täynnä kivennäisiä ja vitamiineja ja ne rasvat on oikein hyviä, mutta sokerittomuus ei tarkoita nollakaloreita. :)

Ainiin, ruokaoivallus! Onnistuin tänään väsäämään aika bodari-henkisen lihamurekkeen, kun kaapissa ei sattumalta ollut a) korppujauhoja tai b)kermaviiliä. Korvasin ne rahkalla ja psylliumilla, toimi aivan loistavasti! Usein kyllä tehdään mureke vaan maustamalla kasa jauhelihaa ja iskemällä uuniin, mukana on milloin siemeniä ja milloin sipulia. Nyt halusin kuitenkin perinteisempää rakennetta, maistui myös lapselle paremmin näin! Loistava gluteeniton ja vähärasvainen vaihtoehto, kokeile ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti