lauantai 3. maaliskuuta 2012

Miten äidillä voi olla aikaa liikkua noin paljon?

No esimerkiksi näin: ruoki muksu tyytyväiseksi. Koska on lauantai, osta sille karkkipussi ja varaa mukaan joku mihin ja millä voi piirtää tms. Aja salille. Anna myös muksun vaihtaa jumppavaatteisiin, roudaa salin nurkkaan boksi: "tässä on sulle ihan oma pöytä! Äiti treenaa tässä vieressä."  Lämmittele juoksuradalla, muksustakin täysiä juokseminen on kivaa. Sitten istutetaan se siihen oman huikean pöydän ääreen ja iloitaan vielä yhdessä siitä, miten kaunis pinkki kahvakuula on. Tehokkaat kuulasarjat tässä kohtaa. Kun muksu ei sokerihumalassaan pysty enää olemaan aloillaan, anna sen ottaa pinkki kuula ja näytä mitä sillä tehdään.



Noniin. Nyt voidaan tehdä niin, että tehdään sarjoja yhdessä, muksu sillä 6-kiloisella ja äiti isommalla. Kun muksua alkaa äidin yhdellä kädellä kikkailu ärsyttää, haetaan äidille 28-kiloinen ja heilautellaan yhdessä kahdella kädellä sarjoja. Miten se jaksaa?? 6kg on kolmannes sen painosta, no okei, mun kuula on silti suhteessa paljon raskaampi, mutta muksu on vasta muksu. Siirrytään lasten osastolle, nyt se heittelee patjalla hyppykuperkeikkoja. Sitten jättää äidin yllytyksestä kädet pois ja heittelee jotain kuperkeikan ja puolivoltin välimuotoja, tauotta. Hypitään yhdessä narua, muksulle naru on liian pitkä, takaisin patjalle. Äiti harjoittelee seinän vieressä käsiseisontaa ilman seinän apua.

Lopuksi vapautetaan muksu vielä juoksemaan rataa edestakaisin ja annetaan sen vähän roikkua renkaissa ja nojapuissa. Molemmat on tyytyväisiä, äiti ei ehkä ihan täysin voinut keskittyä, eikä toiminta tähän tyyliin olis mahdollista jos jengiä ois salilla enemmän. Kaikki ei pidä pikkuisista peppipitkätossuista. Mutta näinkin se käy jos tilanne sitä vaatii. :)

Toinen meistä otti päiväunet autossa, "äiti kysytäänkö poliiseilta saataisko ajaa ylinopeutta?" Ei kysytty eikä ajettu.

2 kommenttia:

  1. Sanoinkin tänään kun kävin Nekalassa ekaa kertaa, että meidän lapset ois siellä ihan sekaisin. Tosi hieno paikka :) On sata kertaa pitänyt kommentoida, että tosi kiva blogi. Ihan loistavaa kun joku on näin reipas. Mä oon tän viikon aikana niiin kypsynyt Super Marjoa ja Juttaa dissaaviin kommentteihin. Kaikkien pitäis ilmeisesti maata sohvalla niin voitais ollas tyytyväisiä. Ja lapsiin piti vielä lisätä, että ilmeisesti aktiivisista aikuisista tulee aktiivisia lapsia. Ja se ei oo ollenkaan huono juttu.

    VastaaPoista
  2. Mm-m Mari, liikkumisesta kyllä tulee vähitellen niin rutiini, ettei sitä osaa olla ilman. Kun vaan vähitellen tekee sille tilaa elämään. Joo kyllä se dissaaminen on todella hassua. Ei tarvi itse tehdä tai haluta samaa, mutta sohvalta huutelu: "ihan hirveen näkönen, en tosiaan haluais olla tollanen lihaskimppu", on jotain todella outoa. Mutta meitä on moneksi onneksi! :)

    VastaaPoista