perjantai 5. lokakuuta 2012

Musiikkia ja epäteorioita

Dance-ohjelmassa on hienoa paitsi tanssiminen, myös musiikki. Viime vuoden Dancen avulla löysin Emma Salokosken, nyt eilisen ohjelman paras juttu oli Massive Attackin Teardrop. Olen sivuuttanut koko Massive Attackin, täydellistä treenimusaa!

Kun treenaa salilla nappikuulokkeet syvälle tungettuna, musiikilla on tosi iso merkitys. Sillä pääsee irti ympärillä olevista äänistä, ihmisistä, ihan omaan maailmaan. Ja biisivalinnoilla voi muokata sen oman treeniympäristön juuri siihen hetkeen optimaaliseksi. Mulla on oikeastaan kaksi erilaista musamoodia, sellainen aggressiivinen "do it like a dude" ja "everybody knows I'm a motherfucking monster" -meininki. Siitä saa vähän lisää vauhtia jos on ihan flegmaattinen salille mennessä, tai tarvii lisäkiukkua johonkin tiukkaan settiin. Toinen on sellainen rauhallinen supersankari-moodi, johon juuri Massive Attack sopii erinomaisesti. Silloin ei riehuta eikä irvistellä, hengityskin on rauhallisen voimakasta eikä mitään suhahtelua. Tällä fiiliksellä nousee isoimmat raudat ehdottomasti! Sellaista hiljaista, sisäänpäin kääntynyttä fiilistä, missä mikään ei häiritse keskittymistä ja täydellistä hetkessä elämistä. Tuntee vain musiikin, hengityksen, omien lihasten jännittymisen ja raudan painon. SE on täydellinen treenifiilis!




Tuota biisiä kuuntelin repeatilla, laitoin urheasti 100 kiloa tankoon ja tein boksikyykkyjä. Tuntuu selässä ja niskassa painavalle, ja boksikyykyt tuntuukin lähinnä keskivartalon vahvistamiselta, jalat ja pakarat tekee töitä aika lyhyen aikaa. Mutta keskivartalon lisäksi tämä vahvistaa mieltä, huomaan selvästi, etten uskalla oikein lähteä kunnon maksimipainoihin. Siksi kanttia pitää kasvattaa vähän vajaammilla liikkeillä, kuten juuri boksikyykky ja vaikka lattiapenkki. Tässä kohtaa haluaisin painottaa, että teoriani on ihan mun omia! :) En vieläkään jaksa opiskella oikeita teorioita, jumppaan niinkuin hyvältä tuntuu.

Treenimusavinkkejä otetaan vastaan, mulla on ollut lähes sama soittolista ehkä vuoden lukuunottamatta muutamia lisäyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti