lauantai 23. helmikuuta 2013

Ruokajuttuja

Miten ihmeessä sitä on ennen pärjännyt, kun ei ole ollut älypuhelinta? Tänäänkin matkalla salilta ruokakauppaan kävin mielessä sitä normaalia "mitäsitätänäänsyötäisiin" -juttua. Sitten muistin nähneeni Pirkka-lehdessä yhden kivan ohjeen, jonka olin ajatellut toteuttaa. Oisin tietenkin voinut ajaa kotiin, etsiä reseptin lehdestä käsiini ja tehdä kauppalistan... mutta paaaljon vähemmällä vaivalla kaivoin sen puhelimella netistä (parkkipaikalla, en ajaessa). Helppo nakki! Kun perheessä on työkseen ihmisiä ilman ruokatunteja liikuttava mies, supervalikoiva kuusivuotias ja minä, pitää suunnitellessa ottaa huomioon muutamia asioita. Ja pakko myöntää, että vaikka lähes kaikkea pakotan muksun maistamaan, saa se silti vielä erityisvapauksia.

Tuo Pirkka-resepti oli tänään Jauhelihatagine. Jauhelihaa, tomaattimurskaa, porkkanaa, palsternakkaa (jätin pois tällä kertaa), sipulia, kikherneitä ja rusinoita, maustettuna marokkolaisittain. Couscousin sijaan keitin lisäkkeeksi kuoriperunoita, lapsi söi mieluummin niitä.



Ensimmäinen varsinainen lämmin ruoka norosta paranemisen jälkeen oli tomaattikeitto. Sen pystyin väsäämään ihan ilman reseptiä. :) Pari pussia kasvissuikaleita pakasteesta, keitellään melkein kypsiksi. Sitten sekaan kaksi purkkia tomaattimurskaa, toinen oli tällä kertaa chilillä maustettu, keitellään lisää ja maustetaan. Suola, pippuri, timjami, ja tomaatin kanssa aina hitunen kanelia. Kun kaikki on pehmeitä, sauvasekoittimella soseeksi ja vähän koskenlaskijaa joukkoon tuomaan suolaa, makua ja kaloreita. :) Söin soppaa ehkä 3-4 päivää, hyvää, halpaa ja helppoa!





Ja sitten kun syödään jälkkäriä, tehdään niin iiiihanaa, ettei tarvi kilokaupalla vetää. Tein pannarin epähuomiossa vähän niukkajauhoiseksi, ja se jäi sellaiseksi paahtovanukas-henkiseksi. :D Kerroksittain pannaria, Ikean uutta suklaakrokanttilevitettä ja banaaniviipaleita. Jotta ei aivan yltiöamerikkalaiselta kuullostais, jauhoina oli sentään spelttijauhot pannaritaikinassa. Niinku se jotain pelastais. Mutta voin kertoa että oli hyvää!

Ihanaa viikonloppua ja anteeksi kaikille, jotka on jollain supertarkalla dieetillä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti