Tuo Pirkka-resepti oli tänään Jauhelihatagine. Jauhelihaa, tomaattimurskaa, porkkanaa, palsternakkaa (jätin pois tällä kertaa), sipulia, kikherneitä ja rusinoita, maustettuna marokkolaisittain. Couscousin sijaan keitin lisäkkeeksi kuoriperunoita, lapsi söi mieluummin niitä.
Ensimmäinen varsinainen lämmin ruoka norosta paranemisen jälkeen oli tomaattikeitto. Sen pystyin väsäämään ihan ilman reseptiä. :) Pari pussia kasvissuikaleita pakasteesta, keitellään melkein kypsiksi. Sitten sekaan kaksi purkkia tomaattimurskaa, toinen oli tällä kertaa chilillä maustettu, keitellään lisää ja maustetaan. Suola, pippuri, timjami, ja tomaatin kanssa aina hitunen kanelia. Kun kaikki on pehmeitä, sauvasekoittimella soseeksi ja vähän koskenlaskijaa joukkoon tuomaan suolaa, makua ja kaloreita. :) Söin soppaa ehkä 3-4 päivää, hyvää, halpaa ja helppoa!
Ja sitten kun syödään jälkkäriä, tehdään niin iiiihanaa, ettei tarvi kilokaupalla vetää. Tein pannarin epähuomiossa vähän niukkajauhoiseksi, ja se jäi sellaiseksi paahtovanukas-henkiseksi. :D Kerroksittain pannaria, Ikean uutta suklaakrokanttilevitettä ja banaaniviipaleita. Jotta ei aivan yltiöamerikkalaiselta kuullostais, jauhoina oli sentään spelttijauhot pannaritaikinassa. Niinku se jotain pelastais. Mutta voin kertoa että oli hyvää!
Ihanaa viikonloppua ja anteeksi kaikille, jotka on jollain supertarkalla dieetillä! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti