perjantai 1. helmikuuta 2013

Korkeaa vetoa

Piti esitellä jälleen yksi mun lempparimuuvsseista, oikein kuvan kanssa. Mutta kuvaa ei ole, koska liike vaatii molemmat kädet kuulille, koutsi oli töissä ja lapsi leikki leijonaa toisen lapsen kanssa. Ja muutenkin on se päivä kuukaudesta etten mahtuis kuvaan ja kaikki ärsyttää. :) Mutta jumppa pelastaa huononkin päivän, ja veden juonti ja siivoushepuli. Tehtaalla mentiin tänään oikein kivaa kiertosettiä. Oli penkkiä, voimapyörää, rengassoutua ja sitten toisessa osiossa keskivartaloa ja sitä mistä aloitin kirjottaan, eli high pull.

Suomeksi liike on ihan yllättäen "korkea veto". Kahvakuulaheilautusta jatketaan soutuliikkeen tyyppisesti kyynärpäät johtaen ylä-takaviistoon. Voi tehdä yhdellä kuulalla, mutta mä tykkään tehdä kahdella, mun vempularanteet pysyy kivemmin suorina. Tykkään high pullista siksi, että mulla on usein yläselkä aika tukkoinen ja tämä liike pakottaa lavat liikkumaan. Taljassa ja souduissa on mahdollista pitää lavat kokoajan vähän jännittyneenä. Heiluriliike sen sijaan tavallaan pakottaa lavat liikkumaan myös ulospäin, ja kuulan "liitovaihe" tuntuu toimivan rentouttavana yläselälle.

Ihan sattumalta tällä viikolla osuin kahteen eri treeniin, jossa high pull oli yhtenä osana. Yläselässä tuntuu pientä väsymystä, mutta ei sellaista jumitusta niinkuin vaikka kulmasoutu/talja-treenin jälkeen. Ei oo koko ajan mielessä että voiku pääsis tennispallon tai kipukoukun lähelle... Lapojen venyttäminen on aika kamalaa, jos ne on tosi jumissa. Siispä lääkkeenä kevyehköt korkeat vedot, voin suositella. :)

Ja tästä vielä kyynärpäät taakse ja lavat yhteen pam. Kuva: breakingmuscle.com 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti