torstai 3. tammikuuta 2013

Apuvälinepostaus

Nukutko sinäkin hyvin? Ja heräät ärsyttävän virkeänä ja levänneenä aamukuudelta? Ei hätää, tässä pari vinkkiä yöunien pätkimiseksi ja pilaamiseksi:

1. Nauti illalla viimeisenä noin puolisen litraa Clipperin Detox-teetä. Se laittaa nesteen liikkeelle, ja saat taatusti nousta vessaan ainakin pari kertaa yöllä. Tehosta vaikutusta runsaalla veden juonnilla illan mittaan!


2. Piikkimatto! Se ihana, rentouttava, verenkiertoa ja palautumista ja nukahtamista edistävä keksintö, fakiirien kapistus! Kun olet rentoutunut täydellisen ihanasti matto selän alla, käänny vatsalleen ja aseta matto etureisien alle. Reisissä on jotain hippiäispisteitä, joitten stimulointi eli piikittely auttaa mm. vatsavaivoihin. Kuulemma. Koska olet jo selkäosuudesta ihan puoliunessa, heräät parin tunnin päästä käsittämättömän tuskalliseen poltteeseen reisissä. Kintut on punapilkulliset, ja tuntuvat siltä, kuin olisit unohtunut alasti hankeen nukkumaan ja veri alkaa vähitellen kiertää. Ei nukuta enää!


3. Hyvinvointipussi. Tämä ihana laite esiteltiin myös eilen Jutta ja Superdieetit -ohjelmassa. Se on siis makuupussi, joka kuumenee infrapunalla saunanlämpimäksi, pistää hikoilemaan, nostaa sykettä ja buustaa aineenvaihduntaa. Taas kerran siis auttaa palautumaan ja puhdistamaan kroppaa, plus tietenkin rentouttaa. Tätäkin viisas unenpätkijä käyttää viimeisenä illalla. Pussista tullessa on tietenkin kuuma, sitten suihkun jälkeen jo vähän vilu kun huoneilma on pussia julmempi. Nukkumaan pääsee taas ihanan rentoutuneena. Vettä on hyvä muistaa nauttia reilusti. Muutaman tunnin jälkeen saatat herätä paitsi runsaan vedenjuonnin ja tehostuneen nestekierron aiheuttamaan vessahätään, myös siihen, että olet hiestä märkänä. Mun lämpötilat meni ainakin ihan sekaisin kun pitkästä aikaa pussia käytin. Seuraavana iltana vaikutusta ei kyllä enää ollut, eli voi olla ettei unenpätkiminen tällä ole kovin kestävä menestys.



4. Kipukoukku. Ihana kapistus minulle, jonka kipukynnyksellä puolison hellä hieronta ei aiheuta tarpeeksi kipua. Koukulla saa lapojen reunat kaiveltua niin, että meinaa tulla itku ja oksennus, auttaa jumituksiin! Koukuttamisesta en ole huomannut kyllä olevan univaikutuksia, ellei sitten nukahda koukku niskan ympärillä tms. Toimii myös jalkapohjiin, niskaan, kylkiin, pakaroihin jne. 

Mun kokemuksen mukaan yksi kyllä riittää. Mulla on tällainen, tykkään  enemmän kuin "aidosta".


Oikeasti nämä kaikki "apuvälineet" on tosi toimivia ja ihania. Mutta kannattaa nyt vähän miettiä, onko se nukkumaanmenoa edeltävä tunti paras hetki tehostaa aineenvaihduntaa. Eikä sen piikkimaton päällä kannata tunteja nukkua! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti