tiistai 1. tammikuuta 2013

Älä roskaa syö



Siinäpä hyvä neuvo Anistonin Jenniferiltä. Siitä, että välillä menee överiksi, ei pidä välittää ollenkaan. Kunhan ei mene koko ajan.

Mun uusi ystävä on bataatti. Se on erityisesti lohen kanssa mahottoman hyvää. Viimeisin löytö oli Pipsa Hurmerinnan bataattimuusi-ohje, oikein hyvää! Batsku on vaan niin makeaa, että kaipaa kaveriksi vähän potkua esim chilistä tai mun toisesta lempparista, wasabi-jugurtista tai -soijasta. Mutta makean ja tulisen kombo on superhyvää! En nyt oikein muista, miksi bataatti oli niin paljon vanhaa kunnon perunaa parempi, jotenkin ehkä liittyi tärkkelykseen? Mutta bataatin etu on ehdottomasti se, että yksi kappale painaa noin 800 grammaa, kypsyy ihan itsekseen kuorineen uunissa ja kun kuoren irrottaa, se menee sileäksi muusiksi lähes ajatuksen voimalla. Liian helppoa melkein!

Olen tosi huono syömään vihreää talvella, siksi lisäsin chlorellan taas ohjelmaan. Ihmisen keho tarvitsee vihreyttä. Porkkana pitää myös aktivoida, tai siis alkaa syödä sitä, koska kohta alkaa paistaa aurinko, ja kun keho on kunnolla beetakarotenoitu, se nappaa väriä tehokkaammin. Jos ei jaksa perehtyä ravinto-oppiin, voi huolehtia siitä, että syö kaikkia värejä. No ei nyt ehkä sinistä. Mustan voi ottaa vaikka merilevästä, siitä saa jodiakin, mistä on yllättävän usein puute.

Etsin kuvaa tähän väri-juttuun liittyen googlesta, tuli käsittämättömän paljon kuvia kasasta m&m -karkkeja. Ei siis niin, vaan ennemminkin näin:


Kuva: www.savvymom.ca


2 kommenttia:

  1. Miksei sinistä? Mustikka? Mustan voi ottaa myös Tammelan torilta :)

    VastaaPoista
  2. Mustikka!!! Niin tietenkin. Mä koitin miettiä jotain sinistä syötävää, ja muistin vain angry birds-karkit. Kyllä, mustikkaa pitää syödä, kiitos!

    Mä en lähde tamperelaiseen mustaan ollenkaan, oululainen rössypottu oli jotain niin kamalaa, että kaikki veriruoka on ihan ehdoton ei. :)

    VastaaPoista