lauantai 19. tammikuuta 2013

Tampere Biathlon ja kahvakuulaurheilusta

Käväistiin kurkkaamassa Tehtaan ensimmäisiä kisoja, ja hyvältä näytti! Porukkaa oli saapunut ympäri Suomen, ja koska esimerkiksi Eden on ihan kivenheiton päässä, voisin kuvitella että kisoja ja leirejä olis näppärä järkkäillä tuolla enemmänkin!


Mankku pöllysi, kaikki mahdolliset istumiseen kelpaavat esineet oli valjastettu yleisön käyttöön. Hengästyttäviä tuloksia ja hyvä meininki, monta ihanan tuskaista kymmenminuuttista ja henkilökohtaisia ennätyksiä. Tuloksia ja muuta täältä ja kuvia ja tunnelmia täältä

 Biathlonissa kisataan siis kahdessa lajissa, ensin tehdään työntö ja sitten samanpainoisella kuulalla tempaus pienen tauon jälkeen. Jännittävyys tulee siitä, että kymmenen minuuttia on hemmetin pitkä aika toistaa samaa liikettä. Molemmissa lajeissa taika on tekniikassa ja koko vartalon sitkeässä voimakestävyydessä. Perehtymätön voisi kuvitella käsivoimien ratkaisevan, mutta käsi on vain viimeinen voiman välittäjä ja tarttumäväline.

 Laji on painonnostoliiton alainen, mutta uniikki juuri tuon pitkän suoritusajan takia. Kuula on lahjomaton, se tottelee painovoimaa ja sen nostamiseksi tarvitaan toimiva tekniikka, jossa koko kroppa työskentelee taloudellisesti oikeaan suuntaan. Tässä ei kikkailut ja trendit vaikuta, tuulet voi puhaltaa, mutta kuula nousee vain nostamalla. Jos haluat aloittaa ja panostaa muutaman kympin, älä osta kuulaa. Sen sijaan etsi käsiisi joku, joka osaa opettaa sulle tekniikat. Sillä luultavasti on myös kuulia, joilla voit harjoitella aluksi. Säännöllisen kuulatreenin riskinä on, että olkapäihin, selkään, rintaan, käsiin, pakaroihin, reisiin ja pohkeisiin alkaa kasvaa tiivistä lihaskudosta. Keskivartalo saattaa myös alkaa muuttua napakaksi. :)

Lisätietoa kahvakuulaurheilusta ja oikeita asiantuntijoita löytyy yhdistyksen sivuilta: kahvakuula.fi. Ja jos olet täältä Tampereen seudulta, niin Kuntotehtaalla on ensi viikonloppuna starttikurssi. Mä olen lupautunut lapsiparkin vahdiksi kurssin ajaksi. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti