torstai 17. tammikuuta 2013

Epäonninen proteiinipannari


Iltavuoroissa on se huono puoli, että joutuu huolehtimaan aamupalasta itse. Kipakka pakkanen sai ajattelemaan jotain lämmintä. Munakas ei onnistunut, koska kaapista löytyi vain yksi muna. Löytyi kuitenkin myös rahkaa, mantelijauhoa, proteiinijauheita ja muuta perussettiä. Niinpä työkaverin aamuisesta prodepannari-kuvasta facebookissa innostuneena heittelin shakeriin siihen liittyviä ainesosia. Olen tehnyt ennenkin, ihan reseptin ja mitan kanssa, tällä kertaa en jaksanut vaivautua ja lopputulos on kuvassa. :D

Taikinaa oli vähän liikaa pannun kokoon nähden, plus munaa oli suhteessa liian vähän. Tuli tuollaista... proteiinikokkelia! Resepti tässä:

1 muna
mantelijauhoa jonkin verran
kolme ruokalusikallista rahkaa
pikkasen kaurahiutaleita
vähän mansikan makuista hera-jauhetta
suolaa

Kaikki shakeriin, totea että ei sekoitu. Lisää loraus maitoa ja sheikkaa. Noniin! Kauniilta näyttää, pannulle vähän rasvaa (en ota nyt kantaa, mitä rasvaa sen ehdottomasti pitää olla) ja taikina perään. Noin vartin päästä totea, että ei se samperi hyydy. Käännä silti ja jatka paistelemista, älä polta. Se ei tule muuttumaan pannukakuksi, kokkeli mikä kokkeli! Eli kippaa lautaselle vaan. Rakenne oli kuivakka, päälle vadelmia ja kanelia niin ihan hyvää oli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti