maanantai 17. joulukuuta 2012

Tempaus ja takareidet

Eilen, kun kaupoissa pyörimisen jälkeen kurvasin Kuntotehtaalle, oli ohjelmassa jalkatreeni. Heräsin tänään jalkasärkyyn, joten hyvin se meni perille. Mutta ennen trikoille kuoriutumista törmäsin facebookissa Ice Chamber -teamin videoon. Jessica DiBiase tekee 60 tempausta 24-kiloisella kuulalla.


Vaikka ruumiinrakenne ei suoranaisesti kerro mitään voimatasosta, en voi olla ihmettelemättä, miten noin pikkuisesta varresta irtoaa noin paljon poweria! Arvostan!

Mm. Jessicasta inspiroituneena lämmittelin jalkajumppaan kokeilemalla pitkästä aikaa nostaa vähän kellon kanssa. Varsinainen kuulailu on jäänyt säälittävän vähälle huomiolle, ja sen tunsi käsissä. Laitoin 5 minuuttia kelloon, ja tein 12-kiloisella tempauksia tahdilla n.18 rpm. Jos vertaan noin vuoden takaiseen kuulakuntoon, on kroppaan tullut lisää voimaa. Se on hyvä. Nostokunto vaatii kuitenkin nostamista, ja "otelihaksissa" tuntuva polte kertoo tottumattomuudesta ja siitä, ettei ote ole ehkä optimaalisen rento. Siihen taas on monia mahdollisia syitä, ja tekniikkaa voisi esim analysoida videolta tai koutsin kanssa. Helpointa ja tehokkainta on kuitenkin vain treenata.

Jalkoja kunnioitin tekemällä superina askelkyykkyä ja yhden suoran jalan maastavetoa kuulia painona käyttäen. Viimeistelin vielä kuminauhalla. Olen käsittämättömän kateellinen ihmisille, joilla on kauniin pyöreät takareidet, vaikka jalat on muuten hoikat ja naiselliset. Aion hankkia sellaiset siis. :) (Tiedän joskus kirjoittaneeni, ettei mua kiinnosta joku takareiden linjaus. Nyt kiinnostaa!)

When driving to the gym yesterday, I actually had my thighs in mind. Just before peeling off my winter-proof down uniform, I sat down to watch the video above. I know, strenght isn't about big muscles necessarily, but I have to be very impressed by how Jessica DiBiase is able to produce power out of such a slim body! Respect! 

Jessica's snatches insipired me once again, and I had to try some snatches also. 5 minutes with 12 kilos, 18 rpm. Since I haven't been lifting for a while, my arms were on fire! But otherwise I must be happy on my body strength. Totally I am more powerful than a year ago. :) Snatches improve by snacthing, technique analysing.. hmm, maybe later, now I just need to practice! 

I have to say, my focus on lower body trainig is on hamstrings and buttocks. :) I am obsessed and envious, you know the kind of girls with beatifully round-shaped hamstrings in slim and feminine legs. That's what I am going to get also! So lunges and different versions of deadlifts, spiced up with rubberband workout for hamstrings was yesterday's programme. This morning my aching thighs woke me up, so right on target went my sweating! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti